SA Franzeluţa

SA “Franzeluţa”
.
Practic toti locuitorii Republicii Moldova ne cunosc si ne iubesc. Produsele noastre sunt cunoscute si peste hotarele republicii. Geografia larga a livrărilor – Germania, Canada, Israel, USA, Grecia, Franţa, Romania, Estonia, Irlanda caracterizează pe deplin succesul de care se bucura produsele noastre.
SA “Franzeluta” este o intreprindere cu experienţa de peste 50 de ani in industria de panificaţie, cu tradiţii stabilite, cu reputaţie impunătoare, care include 4 fabrici de pâine, fabrica de paste făinoase, ateliere experimentale mecanice, secţia de producere a bioxidului de carbon, precum si o reţea comerciala proprie.
Lucratorii combinatului, in frunte cu conducerea sa, reprezintă un colectiv de munca unit, principalul scop al căruia este grija fata de consumator.
Sistemul ISO 9001 implementat la Combinat permite fabricarea produselor la nivelul standardelor internaţionale.
Întreprinderile noastre sunt echipate cu utilaj fabricat de firme europene de performanta: pentru fabricarea pastelor făinoase – “Bassano”, “Buhler”, “Dominioni”, pentru fabricarea bioxidului de carbon – “Union”, linia de ambalaj “Zamboni”, cuptoare “BN-25”. “BN-50”, “Gostol”, “Bongard”, “Riello”.
Controlul minuţios al materiilor prime, precum si al produselor finite, efectuat de personal calificat, asigura calitatea produselor noastre. Tehnologii SA “Franzeluta” isi aplica toata măiestria si experienţa, pentru ca pe masa D-voastra sa fie produse gustoase, de calitate inalta. Produsele noastre sunt fabricate conform tehnologiilor clasice de preparare a aluatului, cu utilizarea prioritara a adaosurilor si afinatorilor naturali.
SA “Franzeluta” permanent participa la expoziţii internaţionale, regionale si de ramura. Produsele noastre au fost prezentate la Bucureşti, Sankt-Peterburg, Moscova, Kiev. Pe lingă aceasta participam permanent la expoziţii si degustaţii republicane. Ca rezultat al participării la concursuri cu degustare – suntem decoraţi cu premii si medalii pentru gustul si calitatea inalta a produselor noastre.
O buna tradiţie la SA “Franzeluta” a devenit petrecerea degustărilor si conferinţelor cu reprezentanţii organizaţiilor de comerţ. Vizitând magazinele noastre de firma va veti putea convinge de diversitatea sortimentelor de produse de panificaţie, cofetărie si paste făinoase, precum si sa apreciaţi calităţile lor gustative.
Suntem bucuroşi sa colaboram cu perteneri noi pe baza contractelor reciproc profitabile. Pentru aceasta avem o baza buna de producere si experienţa considerabila. Acordam o mare atenţie conlucrării cu clientela si suntem gata pentru colaborare in viitor, cit cu cumpărători en gros, atat si cu mica ridicata.
Furnizarea regulata a produselor, respectarea stricta a obligaţiunilor contractuale si graficelor de livrare, lucrul individual cu clientela – sunt factorii, care vor face colaborarea noastră plăcuta si reciproc profitabila.
Deci, am vrea sa ne intilnim si mai des, cu prilejul oricărei solemnităţi a familiei D-voastra si in zile cotidiane!
Ce virsta n-ati avea, ce n-ar dori sufletul D-voastra – SA “Franzeluta” cu bucurie Va propune un sortiment vast de produse:
•Diferite sortimente de pâine (de grau, de secara, cu adaosuri folositoare)
•Produse de franzelarie si patiserie (checuri, rulade, chifle si franzelute, pesmeti)
•Un sortiment bogat de paste făinoase (spaghete, cornisoare, fidea, taitei, figurine)
•O gama larga de produse de cofetărie: torturi, prăjituri, rulade, inclusiv produse din vafe
•Bomboane si figurine din ciocolata
•Produse de covrigarie
•Turte dulci, biscuiţi, checuri, urechiuse
•Produse de preparare rapida (aluat rapid congelat, muesli, semifabricat pentru blinii si blinele, cvas uscat de pâine)
•Produse de sărbători (cadouri de paşti, de crăciun, de anul nou)
•Bioxid de carbon alimentar in stare gazoasa si solida
Atelierele experimentale mecanice acorda intreprinderilor de panificaţie, cofetărie si paste făinoase urmatorele servicii: reutilarea secţiilor de producere, revizii tehnice si reparaţii capitale a utilajului, ajutor tehnic, lucrări de montare si asamblare. La fel, aici se fabrica utilaj nestandardizat, grătare, mangaluri, usi si gratii din metal, piese de schimb pentru repararea utilajului.
Distribuitorii si partenerii in Republica Moldova SA “Franzeluta” colaborează cu peste 2000 clienţi din Chişinău si Republica.
Analiza efectuata demonstrează, ca 80% din producţie se comercializează in Chişinău si 20 % in republica.
Pieţele de desfacere
Produsele noastre sunt cunoscute si peste hotarele republi cii. Geografia larga a livrărilor -Germania, Canada, Israel, USA, Grecia, Franţa, Romania, Estonia, Irlanda caracterizează pe deplin succesul de care se bucura produsele noastre. Exportul producţiei este in permanenta creştere: in anul 2003 au fost exportate 524,7 tone de producţie in valoare de 6944,3 mii lei, iar anul 2004 au fost exportate 712,2 tone de producţie in valoare de 9314,1 mii lei.

Fabrica de pâine nr.l
Fondata in anul 1947, in rezultatul reconstrucţiei brutăriei private. In anul 1955 s-a dat in exploatare secţia de producere a covrigilor si pesmetilor. In prezent, fabrica de pâine dispune de şapte linii in flux cu capacitatea de producere de 118 tone pe zi, doua din care sunt destinate fabricării produselor de covrigarie, precum si de o secţie pentru fabricarea produselor de patiserie. Fabrica se specializează in producerea sortimentelor de pâine din faina de secara, precum si in asortimentul bogat de produse de covrigarie: covrigi, covrigei, covrigei uscaţi de diferite mărimi si forme. Pe lingă aceasta, aici, din aluat pentru covrigei, se fabrica produse originale sub forma de cosulete, cu porumbei sau fara.
Fabrica de pâine nr.2
Data in exploatare in luna de cembrie a anului 1973. Capacitatea de producere a fabricii de pâine este de 135 tone in 24 de ore. In anul 1975 i s-a conferit titlul de “întreprindere de nivel inalt “, datorita introducerii schemelor tehnologice avansate de producere. La etapa actuala, la fabrica funcţionează 6 linii, care asigura un flux neintrerupt de pâine. In secţia de patiserie a fabricii de pâine se produc chifle mărunte. Fabrica se bazează pe s tehnologiile clasice, verificate in timp, de asemenea se introduc noi tehnologii, conform cerinţelor cumpărătorilor.
Fabrica de pâine nr.3
Fondata in anul 1978, este alcătuita din secţia de panificaţie si cofetărie. Secţia de panificaţie este echipata cu trei linii complex-mecanizate in flux pentru fabricarea pâinii si doua linii pentru fabricarea produselor de patiserie, inclusiv a sortimentelor de produse impletite si a produselor cu destinaţie dietetica. Secţia de cofetărie dispune de utilaj modern si de cadre calificate pentru fabricarea pana la 8 tone de produse de cofetărie pe zi: torturi, prăjituri, rulade, biscuiţi s.a. Aici se pot comanda produse de cofetărie pentru ceremonii, cu inscripţii si prezentări la dorinţa clientului. Pe langa toate acestea, fabrica
produce pufuleti crocanţi din porumb.
Fabrica de pâine nr.4
A fost intemeiata in anul 1956. Dupa reconstrucţie si numeroase reutilari, fabrica de pâine număra 5 linii complex-mecanizate in flux pentru fabricarea diverselor produse de panificaţie. O particularitate distinctiva a acestei fabrici de pâine este secţia de fabricare a produselor din vafe, echipata cu linii moderne germane “Nagema” – pentru coacerea foilor crocante din vafe si “Jupiter” – pentru fabricarea conurilor si cornetelor din vafe. Secţia produselor din vafe lansează peste 40 de denumiri de produse din vafe: torturi, prăjituri, napolitane, conuri si cornete, care au fost inalt apreciate de către cumpărători, atat pe piaţa interna, cat si peste hotare. De asemenea, aici se fabrica bomboane si figurine din glazura ciocolata.
Fabrica de paste făinoase
Data in exploatare in anul 1975. Este inzestrata cu linii tehnologice moderne a firmelor europene recunoscute “Buhler”, “Bossano” si “Dominioni”. Pastele făinoase de tip “spaghetti” si cele tăiate scurt de diverse forme (cornisoare, taietei, figurine si macaroane pentru supa), sunt ambalate la automatele firmei “Zamboni” in ambalaj atractiv din pelicula de polipropilena si carton. In anul 1985 a fost fondata secţia de cofetărie, care dispune de doua linii in flux pentru fabricarea turtelor dulci si a biscuiţilor, cu capacitatea generala de producere de 1,6 mii tone pe an. La fabrica se produc astfel de concentrate alimentare, precum: muesli si doua tipuri de amestecuri pentru blinii si blinele.
Complexul energetic. In anul 1998, pentru prima data in republica a fost organizata producerea bioxidului de carbon alimentar cu ajutorul utilajului firmei daneze “Union”. Bioxidul de carbon se utilizează in diferite domenii: la gazeificarea băuturilor nealcoolice, apei minerale, berii, şampaniei si vinurilor spumoase, precum si la executarea lucrărilor de sudare si in alte ramuri. De asemenea, se fabrica si gheata uscata – bioxid de carbon in stare solida, folosit in scopuri de congelare. Complexul energetic produce si vapori de abuir dens uscat, intrebuintati la umectarea cu abur a produselor de panificaţie, in calitate de agent termic si pentru sterilizare.
Ateliere experimentale mecanice. Au fost intemeiate in 1977. Atelierele experimentale mecanice prestează următoarele servicii: echipează secţiile, desfăşoară controale tehnice, reparaţii capitale a utilajului, acorda ajutor tehnic, efectuează lucrări de montaj. In plus, atelierele produc utilaj nestandard. Deseori, in baza comenzilor, fabrica o gama larga de agregate si echipament pentru diverse intreprinderi de profil.
Laboratorul central. Laboratorul este acreditat in sistemul national de certificare pentru competenta tehnica si conformitatea cerinţelor SM EN ISO/CEI 17025:2002. Specialiştii acestui laborator tin cont de interesele consumatorului – efectuează incercari de certificare si controlul periodic al producţiei fabricate, precum si a materiei prime folosite pentru producerea ei, garantând, astfel, calitatea producţiei. Aici se elaborează acte normative si reţete pentru tipurile noi de produse.
Comerţul de firma. Începând cu anul 1988, combinatul de panificaţie deţine dreptul de a – si crea reţeaua comerciala proprie . In prezent, in republica activează 33 puncte specializate de comerţ : 19 magazine si 14 gherete. Personalul comerţului de firma “Franzeluta” oferă permanent consultaţii de inalta calificare in ceea ce priveşte sortimentul fabricat la SA “Franzeluta”. Tot aici se pot comanda produse de panificaţie si cofetărie pentru ceremonii familiale.
Comerţul de firmă. Începând cu anul 1988, combinatul de panificaţie deţine dreptul de a – si crea reţeaua comerciala proprie . In prezent, in republica activează 33 puncte specializate de comerţ : 19 magazine si 14 gherete. Personalul comerţului de firma “Franzeluta” oferă permanent consultaţii de inalta calificare in ceea ce priveşte sortimentul fabricat la SA “Franzeluta”. Tot aici se pot comanda produse de panificaţie si cofetărie pentru ceremonii familiale.
Tehnologiile de fabricare a produselor de panificaţie. SA “Franzeluta” fabrica pâine si produse de franzelarie conform diferitor tehnologii de preparare a aluatului, alese in dependenta de tipul si de reţeta produsului finit.

La intreprindere se practica tehnologia clasica de preparare a aluatului, cu fermentarea deplina a plămădelii si a aluatului, care contribuie la ameliorarea calităţii structurale a glutenului din aluat si condiţionează obţinerea pâinii cu o porozitate mai dezvoltata, cu un conţinut mai bogat de substanţe, de care depind aroma si gustul produselor.
Sortimentele din faina de secara si amestec secara-grau se fabrica conform tehnologiei clasice, prin metoda “cu opareala”, care reda pâinii un miros caracteristic si contribuie la păstrarea prospeţimii sale un timp mai indelungat.
Tinand cont de faptul, ca mediul naturii Republicii Moldova se caracterizează printr-un conţinut scăzut de iod in produsele de origine vegetala si ca problema profilaxiei bolilor cauzate de lipsa iodului este foarte acuta, la intreprinderile SA “Franzeluta” toate produsele de panificaţie sunt imboqatite cu iod. La SA “Franzeluta” este implementat sistemului de management al calităţii ISO 9001:2000
si sistemul de evaluare a riscurilor prin puncte HACCP. Toata producţia este certificata in sistemul national de certificare si dispune de certificate igienice.
Este dotata cu laboratoare moderne care permanent verifica calitatea si inofensivitatea produselor fabricate.
Materia prima se achiziţionează numai de la furnizorii verificaţi, insotita de certificate igienice si de conformitate.
Tehnologia fabricării produselor de covrigarie. Produsele de covrigarie se fabrica la liniile moderne complexe-mecanizate, cu capacitatea de producere pana la 8 tone pe zi. In procesul fabricării se respecta toate cerinţele tehnologice si toti parametrii specifici. Produsele se prepara numai din ingrediente naturale, despre conţinutul cărora puteţi afla citind marcajul de pe ambalaj.
Tehnologia fabricării turtelor dulci. Turtele dulci se fabrica conform diferitor tehnologii: prin metoda bruta si prin metoda de oparire. Se fabrica cu umplutura sau fara umplutura, figurine comercializate cu bucata si comercializate la cântar sau preambalate. Turtele dulci comercializate cu bucata se modelează manual, cele comercializate la cântar – linii mecanizate in flux, cu capacitatea de producere pana la 4 tone in 24 de ore. Toata producţia se fabrica din materii prime naturale, cu respectarea stricta a cerinţelor tehnologice si a parametrilor.
Tehnologiile de fabricare a pastelor făinoase. Pastele făinoase se produc pe liniile renumitelor firme europene: “Dominioni”, “Bossano” si “Buhler”, cu capacitatea de producere pana la 15 mii tone pe an, conform tehnologiilor clasice, cu respectarea tuturor cerinţelor tehnologice necesare pentru obţinerea produsului calitativ, din materii prime naturale, fara folosirea aditivilor artificiali si a coloranţilor. Producţia este ambalata la automatele firmei “Zamboni” intr-un ambalaj expresiv modern din carton sau polipropilena.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s