Chișinăul vechi în grafică

Departamentul Memoria Chișinăului vă propune spre vizualizare expoziția virtuală Chișinăul vechi în grafică, realizată de artistul plastic Constanța Abălașei-Donosă (Brăila, România).
Colecția de pictură-grafică a fost donată Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” în anul 2011, în cadrul Coferinței Internaționale Chișinău – trecut și viitor organizată de Biblioteca Municipală cu ocazia aniversării a 575-a de la atestarea documentară a municipiului Chișinău.
Actualimente lucrările se găsesc în colecția Chișinău a Departamentului Memoria Chișinăului, BM „B.P. Hasdeu”.
În continuare vă prezentăm lucrarea Chișinăul vechi în grafică: expoziție de grafică și acuarele, autor Constanța Abălașei-Donosă, apărută în Colecția Biblioteca Maia Martin, 2012, în care artistul plastic a înmănuncheat impresionantele amintiri despre Chișinău.
Volumul este structurat în patru capitole:
În primul capitol Chișinău – trecut și viitor  autoarea vorbește despre impresiile acumulate în urma vizitei la Chișinău unde gazde primitoare au fost Biblioteca de Arte Tudor Arghezi, Biblioteca Minicipală „B.P. Hasdeu”, filialele Târgu-Mureș şi Transilvania, precum și despre excursiile efectuate în Grădina Publică Ștefan cel Mare, atelierul de stampe, Orheiul Vechi etc.
         Capitolul doi conține Imagini din cadrul expoziției și conferinței organizate de Biblioteca Municipală.
         În capitolul trei sunt redate lucrările Chișinăul vechi în grafică donate Bibliotecii Municipale
         Capitolul patru descrie Fișa de artist a pictoriței Constanța Abălașei-Donosă, realizările sale în literatură și arta plastică, sunt menționate expozițiile organizate de autoare de la începutul activității până în anul 2011, precum și premiile obținute de-a lungul timpului.
         Aducem mulțumiri doamnei Constanța Abălașei-Donosă pentru colaborarea cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și Biblioteca de Arte Tudor Arghezi precum și pentru excepționala colecție Chișinăul vechi în grafică donată Bibliotecii Municipale.
Nadejda Cecoi, șef oficiu

 

Departamentul „Memoria Chișinăului
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s