Parlamentul Independenţei


Parlamentul Independenţei : [cronica fot.-doc.] / Asoc. „Parlamentul-90”; coord. proiect : Pantelei Sandulachi, Vlad Darie ; fot. : Mihai Potârniche, graf. : Simion Zamșa. – Ch. : S.n., 2010. – 432 p. : fot.
Această carte este dedicată aniversării a 20-a de la constituirea, la 17 aprilie 1990, a Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești (RSSM) – primul Parlament la Chișinău din istoria recentă, ales în mod democratic, care a avut un rol remarcabil în destinul românilor-moldoveni de la est de Prut și al etniilor conlocuitoare.
Volumul prezintă o imagine generală a legislativului de la Chişinău în perioada 1990-1994. Cartea cuprinde o cronică selectivă a activităţii Parlamentului şi un grupaj de documente ce reflectă etapele principale ale transformărilor din societate, ale procesului de tranziţie spre un regim democrat şi o economie de piaţă. Materialele evidenţiază două etape distincte ale evoluţiei forului legislativ, liantul dintre acestea fiind momentul istoric al proclamării Independenţei la 27 august 1991. Compartimentele sunt ilustrate cu fotografii, multe dintre care fiind inedite pentru publicul larg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s