Temelia temeliilor. Familia Bogos

Articolul ce îl propunem atenției Dvs face referință la Dumitru Bogos (membru al Sfatului Tării, primar al Chișinăului în 1931-1933) și familia acestuia, mai exact este o genealogie a Familiei Bogos, realizată de istoricul Alexandru Gonța la solicitarea Ninei Sergiu Bogos. Textul relatează originea Familiei Bogos, informație stabilită în baza datelor din arhivele din Bacău. Un fapt interesant: Dimitrie Bogos, asemenea primarului Dorin Chirtoacă, avea studii juridice. Iată un fragment de text:
În anii 1931-1933 a fost primar de Chişinău şi el, seminaristul de odinioară, a luat în primire oraşul adolescenţei lui. Nu era uşor de făcut faţă lucrurilor, deoarece, ca de obicei, pentru lucrările publice niciodată nu sunt suficiente fonduri. Dar studiile lui juridice, îmbinate cu spiritul organizatoric aproape de cel al militarilor, l-au păstrat în memoria orăşenilor şi-n actele de arhivă drept un bun gospodar.
Pentru a lectura integral textul accesați sursa.
Sursa:

1.COLESNIC, Iurie. Temelia temeliilor. Familia Bogos. In.: Timpul [online]. [citat 16.09.2014]. Disponibil: http://www.timpul.md/articol/temelia-temeliilor–familia-bogos-61674.html

One thought on “Temelia temeliilor. Familia Bogos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s