Comoara din centrul Chișinăului

Propunem atenției Dvs! un articol ce face referință la istoria Muzeului Național de Arte Plastice din Chișinău. A fost construită în anii ’30 ai sec. al XIX-lea de către arhitectul O. Gasket. Cumpărată de un moșier, dăruită unui orfelinat, apoi cumpărată de către nobilul Vladimir Herța. Dărâmată și construită din nou, aceasta are astăzi o formă unică și deosebită. 

Monument de arhitectură şi istorie de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură al municipiului Chişinău, Vila Urbană a lui Vladimir Herța, care găzduiește Muzeul Național de Arte Plastice și se află în gestiunea Muzeului Național de Artă al R. Moldova, este astăzi într-o stare jalnică. După ce în 2006 a suportat o serie de lucrări necalitative, așa cum spun specialiștii, actualmente, vila, reconstruită doar în exterior, înfrumusețează bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și așteaptă investitori pentru a fi restaurată complet și calitativ.

Pentru detalii accesați sursa.

Sursa: Comoara din centrul Chișinăului [online]. [citat 19.12.2014]. Disponibil :  http://ziarulnational.md/comoara-din-centrul-chisinaului/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s