Despre eminescologul Mihai Cimpoi

Propunem spre lectură un articol despre eminescologul Mihai Cimpoi și preocuparea de bază a acestuia (viața și opera lui Eminescu). Iată un fragment de text:
Ani la rând a acumulat documente, mărturii, argumente ce l-au ajutat la reconstituirea biografiilor lui M. Eminescu și V. Micle. A reconstituit nu numai compartimentul documentar, dar chiar și stările de spirit. De aceea cărțile lui „Pe urmele lui Mihai Eminescu” (București, 1978), „Pe urmele Veronicăi Micle” (București,1981), chiar tipărite la Editura „Sport-Turism” au devenit chiar la apariție rarități bibliografice, ediții căutate și citate de specialiștii în materie. Dar ce e cu adevărat relevant, cei doi protagoniști au devenit foarte apropiați de cititorul simplu, fiind prezentați pe înțelesul tuturor.
Pentru a lectura integral textul accesați sursa.

Sursa: Colesnic, Iurie. În culisele istoriei: Unic și irepetabil… [despre eminescologul Mihai Cimpoi]. În. : Timpul [online]. [citat 28.01.2015]. Disponibil : http://www.timpul.md/articol/in-culisele-istoriei–unic-i-irepetabil—-68811.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s