Data naşterii primarului de Chişinău Vladimir Cristi

vladimir_cristiVă sugerăm să lecturaţi un articol ce concretizează anul şi data naşterii primarului de Chişinău Vladimir Cristi, semnat de istoricul Dinu Poştarencu. Articolul conturează arborele genealogic al primarului şi omului politic Vladimir Cristi. Iată un fragment de text:

În primul rând este necesar de precizat data naşterii lui V. Cristi. Într-o carte editată în timpul vieţii lui se menţionează că este „născut în comuna Teleşeu, judeţul Orhei”, fără a fi indicată data naşterii. Scriindu-i biografia, Alexandru Chiriac a notat: „Nu se cunoaşte anul naşterii, probabil prin 1880, în comuna Teleşeu, judeţul Orhei”. Într-o altă sursă citim în privinţa naşterii lui: circa 1880, Teleşeu, judeţul Orhei. Publicaţiile apărute ulterior nu mai conţin specificarea că anul naşterii este aproximativ, ci indică, ca şi cum în mod sigur, că el s-a născut în 1880, la Teleşeu. În realitate, Vladimir Cristi s-a născut la 4 iulie 1882, în satul Uskova din gubernia Moscova, tatăl său, Grigore Cristi, fiind în acest timp cornet în Garda imperială a regimentului de husari. Naş de botez i-au fost: bunelul său, Ioan V. Cristi, cu rangul de consilier de stat activ, şi soţia contelui Vladimir Petrovici Tolstoi, văduva Sofia Tolstoi.

Pentru a lectura textul integral şi a afla mai multe informaţii despre viaţa şi familia primarului de Chişinău accesaţi sursa.

 

Sursa: Poştarencu, Dinu. Vladimir Cristi [primar de Chişinău]. [online]. [citat 15.04.2015]. Disponibil : http://www.bessarabia.ru/Vladimir%20Cristi.htm

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s