Fostul Tribunal al jud. Lăpușna din Chișinău

Recomandăm spre lectură un articol ce face referință la sediul Întreprinderii de Stat „Căile Ferate”, care în anul 1940 se afla Tribunalul judeţului Lăpuşna.

cladireFosta Judecătorie de district din Chișinău a fost construită în anii ’80 ai secolului XIX și reprezenta una dintre primele clădiri construite special pentru destinaţie administrativă. Iarna trecută, din monumentul de arhitectură, artă şi istorie de însemnătate naţională, a căzut în plină zi o bucată din partea de sus a unui perete al clădirii. Cu toate acestea, un proiect de restaurare a imobilului nu există. Construită la colţul cartierului, între străzile Vlaicu Pârcălab şi Veronica Micle, fosta Judecătorie de district este ridicată în trei etaje. Cu arhitectura în stil eclectic și influenţe ale clasicismului francez, clădirea are un plan care repartizează perimetral încăperile, iar partea centrală este rezervată holului din jurul scării de onoare. Articolul în întregime îl puteți citi aici.

Sursa: Hadei, Daniela. Fostul Tribunal al jud. Lăpușna din Chișinău.
[online]. [citat 25.08.2015]. Disponibil : http://ziarulnational.md/patrimoniu-fostul-tribunal-al-jud-lapusna-din-chisinau/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s