Cea mai veche clădire din Chișinău

Cîți dintre voi cunosc istoria orașului Chișinău? Cîți dintre voi știu istoria unei clădiri sau a unei străzi sau, de ce nu, unde se află locul de întemeiere a orașului Chișinău?

Recomandăm spre lectură articolul lui Victor Ciobanu care face referință la locul de întemeiere a orașului Chișinău și Biserica Mazarache. Iată un fragment din articol:

„Puțini chișinăuieni știu care este cea mai veche clădire din Chișinău. Până acum primăvara, nici eu nu am știut, aflând întâmplător. Bine, construcția respectivă nici nu este atât de veche pe cât ne-am dori, neavând nici trei secole. Dar și bruma asta de istorie a Chișinăului ar fi bine să o cunoaștem, și să o promovăm ca o atracție turistică. Cea mai veche clădire din orașul Chișinău este biserica “Acoperemântul Maicii Domnului”, numită pe scurt Măzărachi. bisericaAceastă biserică este un monument de arhitectură de însemnătate națională, fiind inclusă în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău. Deși există mai multe date vehiculate când a fost construită biserica, cea mai răspândită fiind anul 1752, se pare că, cel mai probabil, biserica a fost construită cu zece ani mai înainte, în 1742”.

Cum ajungem la această biserică, dar și istoria completă a bisericii o aflați citind aici.

Sursa: CIOBANU, Victor. Cea mai veche clădire din Chișinău
[online]. [citat 17.09.2015]. Disponibil : http://www.vciobanu.blogspot.md/2015/08/cea-mai-veche-cladire-din-chisinau.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s