70 de ani de la fondarea la Chișinău a Fabricii de confecții „Ionel”

ANIVERSĂRI – 2015

Recomandăm spre lectură un articol ce face referință la istoria fabricii de confecții „Ionel” din Chișinău.

Inițial această fabrică era Fabrica de cusut nr. 1 și a fost fondată în luna octombrie a anului 1945. Colectivul fabricii consta din 50 de lucrători şi colaboratori. Utilajul fabricii număra doar 15 maşini de cusut. Mai tîrziu, în anul 1954, au fost date în exploatare clădirile în care fabrica se află și pînă în ziua de azi. În anul 1966, fabrica a obținut titlul de „Întreprindere de cultură înaltă”. S-a început confecţionarea articolelor după o metodă nouă. În anul 1972, fabrica a fuzionat cu fabrica „Bolşevik”. Numărul colectivului s-a majorat la 3700 de ionellucrători, iar în anul 1985, colectivul fabricii consta din 4000 de lucrători şi colaboratori. Gama de produse principale a constat în costume pentru bărbați, costum pentru băieți, paltoane pentru bărbați, pantaloni pentru bărbați și băieți, pălării și salopete. În anul 1987, întreprinderea şi-a reutilat tehnica şi a început să însuşească tehnologia italiană de confecţionare a costumelor pentru bărbaţi cu trecere la sistemul computerizat de aşezare a şabloanelor.

În anul 1993 întreprinderea a fost reorganizată în Societatea pe Acţiuni „Ionel”, iar în anul 2002 a fost implementat sistemul de management al calității ISO-9001:2000.

În anul 2012 întreprinderea a implimentat sistemul de servicii de design automată SAPR. Este o companie cu experienţă mare şi mare capacitate de a produce produse de calitate. Fabrica produce și vinde haine de stil clasic sub trei branduri proprii: „Giovanni Primo” și „IONEL” – pentru bărbați „Bella Prima” și „IONEL” – pentru dame. Compania produce produse pentru branduri de succes cum ar fi: Gerry Weber, Villa Vasari Gold, Luisa Spagnioli, Ugos collection, Tommy Hilfiger, Hackett London, Sand Pink, David Scott, J.W. Sax, Pizza Roma, Patrizia Pepe, Hildebrand, J.W. Tabacchi, El Corte Engles, Oviesse, UPIM, Conbipel, Trussardi, E. Klein, Bickemberg. De multe ori fabrica este învingătoarea concursului „Marca comercială a anului” care are loc în Republica Moldova. Întreprinderea este cîștigătoarea premiului „Mercuriul de aur”.

Costumul pentru bărbaţi şi cel pentru femei este un produs intelectual, lucru care necesită muncă şi pricepere, un efort deosebit şi o bază de producţie bine echipată. Modelele de articole ale întreprinderii corespund tendinţelor de modă şi cerinţelor consumatorilor. Design-ul contemporan şi calitatea înaltă contribuie la parteneriatul de lungă durată cu firmele din Italia, America, Germania, Canada, Franţa si Rominia. Proiectanţii, tehnologii lucrează creativ, ţinînd cont de tendinţele modei contemporane.

Fabrica de confecții „Ionel” are următoarele colecții:

  • Colecția „Ionel”;
  • Colecția „Prima Bella”;
  • Colectia „Giovanni Primo”;

Sursa: Fabrica „Ionel” [online]. [citat 19.10.2015]. Disponibil : http://www.paginideaur.md/cart/ionel.php

Advertisements

One thought on “70 de ani de la fondarea la Chișinău a Fabricii de confecții „Ionel”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s