Impresii despre Chișinău sau „Bine ați venit în țara dumneavoastră!”

Recomandăm spre lectură un articol al unei românce din Galați, cu nickname-ul crismis care „a participat la o manifestare științifică organizată la Chișinău”. Conform spuselor autoarei, aceasta s-a bucurat foarte mult cînd a fost invitată, mai ales ca nu fusese niciodată aici, în Republica Moldova.

Iată un fragment de text:

Turul de oraș a fost plăcut și interesant, am vizitat zona centrala (Catedrala, statuia lui Ștefan cel Mare și Parcul Scriitorilor), apoi am dat o raită cu autocarul prin restul orașului, lucru care a fost departe de a satisface turistul din mine; am văzut biserici în care mi-ar fi plăcut să intru, clădiri frumoase în fața cărora aș fi vrut să zăbovesc mai mult, muzee în care eram curioasă să văd ce se află… De aici și pînă la organizarea unei excursii pe cont propriu în Chișinău n-a mai fost decît un pas! Pe de altă parte, o auzisem pe fiica mea (Istetica) zicînd pe la începutul verii că ar vrea să înceapă un program de vizitare a cîte unei capitale europene pe an, împreună cu prietena ei, Maria, dar nu erau hotărîte cu care să înceapă: Paris sau Chișinău?! Las’că vă hotărăște mama! Gata, adunarea!

Articolul complet îl puteți citi în întregime accesînd sursa.

Sursa: „Bine ați venit în țara dumneavoastră!” [online] [citat 28.10.2015]. Disponibilhttp://amfostacolo.ro/rep-moldova-pareri,55/chisinau,362,3212/calatorie-chisinau,5834/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__52869.htm#392004


2 thoughts on “Impresii despre Chișinău sau „Bine ați venit în țara dumneavoastră!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s