Simigeria Petru, acum și la Chișinău

Cel mai cunoscut brand de covrigi din România a trecut Prutul. Mai exact, e vorba de simigeria Petru.

Începând cu luna octombrie, și cei din Chișinău se pot răsfăța cu gustul bun al covrigilor cu tradiție din România. Oferta este foarte variată, de la covrigi clasici cu mac, susan sau semințe de floarea soarelui, până la covrigi cu ciocolatPetruă albă, cu caramel și fructe de pădure sau chiar și noile sortimente numite covridog, un rulou umplut cu crenvuști sau cu cașcaval. De asemenea, în vânzare mai sunt brioșe, croissante cu ciocolată sau ștrudel cu mere sau vișine. Prețurile încep de la cinci lei covrigul clasic și ajung până la 15 lei pentru un covridog.

Istoria produsului
Covrigul – deşi numele îi vine de la turcescul „kevrek”, tradus cel mai bine prin „crocant” – a fost inventat de călugării francezi, care modelau benzile de aluat pentru a crea o coptură în forma unor mâini împreunate în rugăciune. Otomanii sunt însă cei care l-au purtat prin lume, iar emigranţii din nordul Europei l-au dus, la finele secolului al XVII-lea, în Americi.

Articolul complet îl puteți citi accesînd sursa.

Sursa: CEMBER, Olesea. Simigeria Petru, acum și la Chișinău [online] [citat 28.10.2015]. Disponibil : http://diez.md/2015/10/28/foto-simigeria-petru-acum-si-la-chisinau-cel-mai-cunoscut-brand-de-covrigi-din-romania-a-trecut-prutul/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s