Chișinăul nostru necunoscut

Colesnic, Iurie. Chișinăul nostru necunoscut. – Chişinău : Cartier, 2015. – 632 p. : foto

În anul curent, la editura Cartier a apărut o carte nouă care are ca subiect istoria orașului Chișinău, autorul lucrării fiind istoricul Iurie Colesnic.

„Dincolo de orașul marilor clădiri, dincolo de celebrele conace și vile pe care le înalță oamenii bogați din Republica Moldova, există un alt Chișinău, nevăzut, neauzit, dar intuit de acei care iubesc trecutul și mult regretat de cei care cred că frumusețea este eternă, dăruindu-i eternitatea” afirmă autorul cărții, Iurie Colesnic.Colesnic

În urma lecturării cărții veți afla informații ce fac referință la diferite personalități care au intrat în istorie grație faptelor lor. Vorbim aici despre Mitropolitul Gavriile Bănulescu-Bodoni, Gavriil Baranovschi, arhitecții Iosif Gasket, A. Șciusev, Mihail Ozmidov, Etti-Rosa Spirer.

În ceea ce privește edificiile istorice de importanță majoră pentru cultura noastră, veți afla istoria diferitor instituții din Chișinău și anume Casa Cîrmuirii Guberniale, Biserica Luterană, Curtea Gubernială de Revizie, Circul din Chișinău, Hotelul „Londra”, Clădirea Poștei etc.

Tot în această lucrare veți afla biografia și activitatea diferitor personalități din cultură, cluburi ale Chișinăului, monumente diferite ale orașului, primarii orașului Chișinău și instituții religioase.

Lucrarea are 630 de pagini și conține imagini vechi de o calitate înaltă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s