Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă”

Teatr GugutaTeatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” a fost fondat la 27 noiembrie 1992. Încă de la înfiinţare este conceput ca fiind un teatru pentru copii cu specific naţional, scopul dintotdeauna a fost şi este prezentarea spectacolelor în graiul românesc.

La baza acestei idei au fost domnii Victor Ştefaniuc, cu susţinerea primului Primar de Chişinău Nicolae Costin, aducând în faţa celor mari şi mici spectacolele de început „Ivan Turbincă” şi „Evoluţie”, care s-au înscris perfect în spaţiul artei păpuşăreşti moderne.

Pe 21 februarie 2010, Colectivul  Teatrului „Guguţă” a pierdut în persoana lui Victor Stefaniuc un prieten, un om deosebit cu sufletul deschis „dedat intru totul copiilor”.

Din 9 aprilie 2010 – în funcţia de director artistic al Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă” este numită dna Gabriela Lungu, actriţă a Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă”, Maestru în Arte, conferenţiar universitar.

Iată doar câteva performanţe:

1992 – Laureat al Festivalului Internaţional de Păpuşi din Constanţa şi al Festivalului Internaţional de Teatru „Euromarionete ’92” din Arad, România.

1994 – Medalia de Aur pentru spectacolul „Hîrzobul” la Festivalul Umorului „Constantin Tanase” din Vaslui, Premiul „Vasilache” la Gala Internaţională a Recitalurilor Păpuşăreşti, Botosani, România.

1995 – Premiul II pentru spectacolul „Guguţă”, Gala Internaţională a Recitalurilor Păpuşăreşti, Galaţi, România.

1996 – Laureat al Festivalului Internaţional de Marionete din Belfort, Franţa.

1998 – Laureat al Festivalurilor Internaţionale de Marionete din Ronchin, Lille si Belfort, Franţa.

2000 – Membru titular al UNIMA, Laureat al Festialului Mondial al Teatrelor de Păpuşi din Cluj-Napoca, România şi Mîtişci, Ucraina.

2001 – Trofeul Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi din Taipei, Taiwan: Laureat al Festivalurilor Internaţionale din Mîtişci, Rusia, Silistra, Plovdiv şi Sofia, Bulgaria.

2004 – Laureat al Festivalurilor Internaţionale ale Teatrelor de Păpuşi din Cluj-Napoca, România si Mîtişci, Rusia.

2006 – Laureat al Festivalului Internaţional de Marionete „Gulliver” din Galaţi, România.

2007-2011 – Laureat al Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi din Ivano-Frankovsk, Ucraina.

2008 – Laureat al Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, Galaţi, România, Diplomă „Pentru conservarea valorilor românesti în context internaţional”.

2010-2011 – Premiul pentru cea mai buna muzică, Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi din Galaţi, România.

2011 – Diplomă „Gulliver”, Festivalul Internaţional din Galaţi, România, Laureat al Festivalului Internaţional din Soci, Rusia.

2012 – Laureat al Festivalurilor Internaţionale ale Teatrelor de Păpuşi din Belfort, Franţa, Hmelniţk, Ucraina si Alba-Iulia, România.

1998, 2000, 2002, 2004, 2007, 2009, 2012 – se desfasoară Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”.

Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă”, va invita in lumea de basm „Guguţă şi ai săi amici”. Întâlniri de neuitat cu eroi din poveste, cadouri şi surprize pentru fiecare.

Pagina oficială a Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă”,

http://www.gugutateatru.md/

Teatrul Municipal de Păpuşi Guguţă

http://guide.chisinau.qulto.eu/#recordview?id=391301

GRAMA, Steliana. Teatrul Municipal de Stat pentru Copii Guguţă. În: Chişinău : encicl. Ed. Iurie COLESNIC, Chişinău, 1997, P. 507.


2 thoughts on “Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s