Arta, dincolo de criza din țară

Recomandăm spre lectură un articol ce face referință la vernisajul expoziției de pictură și grafică a premianților concursului „Tinerele talente ale Moldovei”: Mireana Hmelnișcaia, Dumitru Șibaev și Dorin Grigor, care a avut loc la 15 decembrie, 2015, la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei la Chișinău.

549-pictorita2-840x420

Iată un fragment de text:

„Este expoziția de grup a premianților concursului de pictură și grafică, organizat în periada 30 marite-24 parilie 2015. Competiția artistică a avut drept scop promovarea tinerilor talentați. În același scopt, le-am oferit spațiu expozițional și posibilitatea de a fi văzuți de public”, spune Matyas Szilagyi, ambasadorul Ungariei în R. Moldova.

Potrivit diplomatului, concursul a fost jurizat de pictori cu nume, în frunte cu Dimitrie Peicev. Premiul întîi a fost oferit unanim Mireanei Hmelnițcaia, premiul II – lui Dumitru Șibaev și premiul III – Dorinei Grigor. Primii doi au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, iar Dorina Grigor își continuă studiile la aceeași instituție.

Expoziția cuprinde peste 30 de lucrări și poate fi vizitată pînă la sfîrșitul lunii ianuarie 2016.

Articolul în întregime îl citiți accesînd sursa.

Sursa:  Arta, dincolo de criza din țară [online]. [citat 11.01.2016]. Disponibil : http://www.zdg.md/editia-print/oameni/arta-dincolo-de-criza-din-tara

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s