Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie

Institutul de Neurologie şi NeurochirurgieInstitutul de Neurologie şi Neurochirurgie îşi ia originea de la formarea în 1947 a secţiei de neurologie şi în 1952 a secţiei de neurochirurgie pe lângă Spitalul Clinic Republican de Psihiatrie. În anul 1967 secţiile de neurologie şi neurochirurgie se transferă cu Dispensarul Psihoneurologic în actualul sediu. Începând cu anul 2000 se înregistrează o optimizare şi consolidare a Serviciului Neurologic, au fost formate Secţiile de Neurorecuperare, de Boli Cerebro-Vasculare şi Neurourgenţe, de Neurochirurgie Spinală şi de Neurochirurgie Cerebrală, cu un potenţial înalt specializat.

În 2001 devine Centru Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie în conformitate cu Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 567 din 5 iulie 2001 şi este o Instituţie Medico-Sanitară Publică, care activează sub egida Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova.

Institutul de NeurologieÎn 2006 conform Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 1326 din 14 decembrie 2005 i se conferă statutul de Institut de Neurologie şi Neurochirurgie şi în 2008 – acreditarea ca organizaţie din sfera ştiinţei şi inovării prin decizia Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare (Certificat P nr. 029 din 30 octombrie 2008).

Astfel, în baza INN activează Centre înalt specializate de neurologie şi neurochirurgie. Îşi ridică performanţele serviciul diagnostic în domeniile neurologiei şi neurochirurgiei, datorită

asigurării cu echipament imagistic (Computer Tomograf), s-au extins posibilităţile şi accesul la explorări RMN (Rezonanţă Magnetică Nucleară), angiografie cerebrală, neurooftalmologie şi altele.

INN dispune de un sistem computerizat de prelucrare şi stocare a informaţiei despre pacienţi, care nu numai facilitează lucrul şi documentaţia medico-statistică, ci şi lucrul ştiinţific de cercetare, deschide perspectivele integrării proceselor de diagnostic şi tratament cu toate serviciile neurologice din ţară prin cadrul Telemedicinei de viitor.

Boris ȘarapovBastionul procesului de formare și calificare profesională a specialiștilor neurologi din Moldova a fost renumitul profesor Boris Șarapov.

 

 

Adresa: str. Korolenko 2

Tel: 022 82 90 27

Site: http://inn.md/

 

Sursa http://inn.md/ro/content/istoricul-institutiei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s