Servicii de dializă, la Chișinău ca în Europa

Recomandăm spre lectură un articol ce face referință la „BB-Dializa” SRL, un centru privat din orașul Chișinău, reprezentantă a partenerului privat și parte a consorțiului german B.BRAUN & BB-HÄMODIALYSE, când au dat start acestui proiect, s-au ghidat de cele mai performante standarde europene.

Iată un fragment de text:

Își va mări capacitatea
Pe moment, la acest centru au parte de servicii medicale de dializă peste o sută de persoane, iar în următoarele luni, urmează să fie îndreptați aici pentru dializă peste 300 de bolnavi.
med„Ne punem speranțe mari în tot ce înseamnă acest parteneriat și ne dorim foarte mult ca prin acesta să demonstrăm că parteneriatele publice-private în sănătate își au rostul, pot fi cost-eficiente și obțin cel mai important deziderat pe care și-l propun – asigurarea serviciilor medicale de calitate pentru toți cetățenii care au nevoie de aceste servicii”, a spus ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.
Potrivit directorului medical al ,,BB-Dializa” SRL, Petru Cepoida, pe moment sunt 48 de locuri de dializă și încă șase aparate în rezervă. Până la sfârșit de an, se intenționează să se mărească capacitatea acestuia până la 64 de aparate și să se deschidă alte două săli pentru proceduri.
„Mai mult, se preconizează să se deschidă alte două centre de dializă în nordul și sudul R. Moldova. Aparatajul medical de aici este unul modern, cel care face parte din generația a V-a. Are o capacitate mai bună de curățare a sângelui. De asemenea, pacienților li se măsoară automat tensiunea în timpul dializei. În premieră, în R. Moldova, sunt utilizate „sol-cart”-uri și soluția de acid acetic, care se utilizează pentru normalizarea acidității sângelui pacientului”, a spus directorul medical al ,,BB-Dializa” SRL, Petru Cepoida.

Sursa: MUNTEANU, Galina. Servicii de dializă, la Chișinău ca în Europa [online] [citat 22.04.2016]. Disponibil : http://ziarulnational.md/sanatate-servicii-de-dializa-la-chisinau-ca-in-europa/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s