Ludmila Gagara , 70 ani de la naștere

Aniversări – 2016

Recomandăm spre lectură un articol ce face referință la doctorul în științe fizico-matematice și cercetătorul științific Ludmila Gagara.

Ludmila GAGARA este născută la 3 februarie 1946, Chişinău. Este doctor în științe fizico-matematice, cercetător științific. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, facultatea de fizică. Tot aici şi-a început, în 1969, activitatea ştiinţifică în cadrul laboratorului de fizică a semiconductorilor. Teza sa de doctorat are tema Procesele fizice în structurile fotosensibile de tip SIS pe baza de ZnSe (1996).ludmila

Direcţiile principale ale cercetărilor sale ştiinţifice ţin de elaborarea tehnologiilor de obţinere a heterojoncţiunilor semiconductoare şi studierea proceselor fizice în structuri pe baza semi­conductorilor A2B6 şi a oxizilor pentru crearea convertoarelor fotoelectrice eficiente şi rezistente la radiaţie.

Este autorul a 78 de publicaţii ştiinţifice şi a 6 invenţii brevetate în domeniul tehnologiei de obţinere a heterojoncţiunilor semiconductoare pe baza compuşilor A2B6.

A participat la expoziţiile naţionale şi internaţionale de inventica de la Chişinău, Bucureşti, Iaşi, fiind distinsă cu diplome de gr. I şi II.

Sursa : GARAGA, Ludmila. În : Cercetătorii și inventatorii din Republica Moldova. Chișinău : Ed. AGEPI, 2003, vol. II, p. 63.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s