Grill House, restaurantul care te alintă

Continuăm seria articolelor ce fac referință la restaurantele din Chișinău. Recomandăm atenție Dvs un articol ce face referință la restaurantul Grill House din orașul Chișinău. Articolul a fost publicat în Revista VIP Magazin acum trei ani.

image_491_4_large

Lista localurilor din Chișinău a crescut considerabil în ultimii ani, concurența a devenit mai strînsă pe acest segment, iar oamenii au mult mai multe opțiuni. Cu toate acestea, cele mai bune restaurante își păstrează poziția de lider datortiă unor detalii pe cît de evidente, pe atît de importante – un meniu divers cu bucate delicioase, o deservire impecabilă și o atmosferă caldă, relaxantă, prietenoasă.

grill

Grill House se încadrează perfect în această categorie

Aceste era singurul restaurant specializat în bucate din carne și a rămas pînă astăzi lider la nișa repsectivă. În toți acești ani, restaurantul a păstrat aceleași standarte înalte și a cunoscut o creștere stabilă, fără schimbări radicale, ci doar cu mici ajustări, în funcție de necesități. Cea mai mare schimbare este faptul că în sala de mese a restaurantului nu se mai fumează, ci doar în holul special amenajat sau la terasa deschisă în sezoul cald. „Grill House” are clienții săi fideli, care an de an au ales să vină aici pentru a-și savura bucatele preferate într-o atmosferă liniștită, acompaniați de un jazz band ce cîntă live în fiecare seară după ora 19.00. Este unul din puținele restaurante din capitală în care toate mesele sunt ocupate în marea majoritate a serilor și e mai bine să-ți faci o rezervare ca să fii sigur că prinzi un loc aici.

Meniul restaurantului oferă o gamă vastă de bucate din orice fel de carne – pasăre, iepure, vită, porc, berbecuț, precum și pește, completate cu supe, salate și deserturi din bucătăria europeană. Bucătarul-șef este grec de origine, are o experiență de peste 28 de ani, a venit în Moldova acum șapte ani și are grijă să inventeze în permanență ceva nou pentru a-și surprinde plăcut clienții. „În gastronime nu există limite, decît în propria ta imaginație”, spune el. Cea mai nouă „invenție” a lui, lansată de curînd, este fileul de vită afuamt, servit în fum pe un platou acoperit cu un capac din sticlă. Nu vezi ce ți se servește decît atunci cînd chelnerul ridică capacul și lasă fumul să se evapore. Arată impresionant și e foarte gustos!

min

Cei care consideră că „Grill House” este un restaurant scump se înșală.

De fapt, localul oferă un raport mai mult decît convenabil între calitate și preț, iar felul în care angajații restaurantului încearcă să satisfacă orice dorință a clienților fideli e de-a dreptul incredibil. Un caz aparte afost cînd unul dintre oaspeții permaneți a adus un mistreț pe care îl vinase și a solicitat să fie gătit pentru o petrecere cu prietenii. Deși era o solicitare ce puțin ciudată, cei de la „Grill House” au acceptat provocarea – au cnfecționat un proțap special, au lăsat carnea să se marineze o zi îtreagă, apoi au copt-o tip de mai multe ore. A fost un efort considerabil, dar a meritat – oaspeții au plecat mai mult decît mulțumiți. Dacă e necesar, restaurantul oferă mîncarea la pachet, face rost de băuturile solicitate dacă nu le are în meniu și chiar organizează petreceri în sistem de catering.

Tot de dragul clienților fideli, dar și al celor noi, la sfîrșitul toamnei anului 2013 „Grill House a lansat un meniu special cu business lunch-uri: felul întîi, felul doi, desert și o băutură la alegere – ceai, cafea sau vin. Spre deosebire de alte localuri, aici ai posibilitatea să alegi din două feluri principale pe cel careî ți place mai mult. Zeamă de pui, costiță de vită, file păstrăv la grătar cu orez sălbatic, vînătă umplută cu pește, ravioli cu ficat în frunze de vie și sos tkemali sunt cîteva din bucatele pe care le poți servi la „Grill House” în fiecare zi între 12.00 și 17.00, la doar 120 lei.

Niște impresii despre acest local, scrise de un român, citiți aici. Alte impresii, citiți aici.

Pagina de facebook a restaurantului o vedeți aici.

Sursa: Grill house, restaurnatul care te alintă. În: VIP Magazin, 2013, ian.-febr., p. 80.

Sursa imaginilor: fest.mdchisinau.events, tripadvisor.com, facebook.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s