12 aprilie – Ziua mondială a aviației și cosmonauticii

Ziua mondială a aviației și cosmonauticii și Ziua internațională a zborului omului în spațiu este aniversată la data de 12 aprilie a fiecărui an.

cosmona

Cu această ocazie recomandăm un articol ce face referință la cosmonauții ruși care au fost în Chișinău în cronica ziarului de limbă rusă, Kомсомольская правда: Iurii Gagarin, Alexei Leonov, Gheorghi Beregovoi, Gheorghi Greciko, Vladimir Djanibekov, Eugen Eliseev, Adrian Nicolaev, Pavel Popovici, Nicolai Rukavishnikov, Vitali Sevastianov, Eugen Hrunov, Boris Volinov și cosmonautul francez Jean-Loup Jacques Chrétien.foto2

Vedeți în continuare o selecție de articole ce face referință la acest subiect, articolele fiind selectate din anii 2004, 2005 și 2008. Echipa locals.md, de asemenea, a publicat un articol în care prezintă vizita lui Gagarin în orașul nostru. Detalii citiți aici.

 În acest an se împlinesc 50 de ani de la vizita în capitala noastră a cosmonautului Iurii Gagarin (luna octombrie a anului 1966). Despre vizita primului cosmonaut Iuri Gagarin în Moldova își amintește Margarita Țvic, director adjunct al agenției Sputnik Moldova, director general al AȘ Novosti-Moldova citiți aici.

copac_corect

Sursele imaginilor: bibliobotev.wordpress.com, chisinauorasulmeu.wordpress.com, ligarus.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s