Victor Andon la 87 de ani

andonLa 12 aprilie 2016 se împlinesc 87 de ani de la naşterea omului de cultură, filmologului,  scenaristului, criticului de film, prof. univ. în st. artelor, membru al Uniunii Cineaştilor din U.R.S.S. – Victor Andon. Pe parcursul carierei sale cinematografice de 60 de ani, a scris scenarii pentru 40 de filme, a fost redactor a 15 filme de lung metraj, a publicat peste 30 de cărți.

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, Departamentul „Memoria Chişinăului” în anul 2014 au organizat  în cadrul Decadei Orașul meu, o întîlnire cu personalități din domeniul cinematografiei,  protagonistul căreia a fost Victor Andon,  “o enciclopedie vie a cinematografiei Republicii Moldova”. Victor Andon în discursul „Documentarul în viaţa mea” a prezentat informații şi date privind imaginea Chişinăului în filme, de la sfârşitul sec. XIX, prima decadă a sec. XX.

Decada Orasul meu

Victor Andon este autor a numeroase articole și cărți despre arta cinematografică autohtonă: „Călătorie la Moldova-Film”, „Actorii filmului”, Рождение молдавского кино”, Репортаж с высоты 80. Исповедь кинематографиста  (ediţiile au fost donate colecţiei “Chişinău” a Departamentului “Memoria Chişinăului” şi  includ autograful autorului) s.a.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s