Portrete în timp : Oameni de teatru și film

oameni de teatruUngureanu, Larisa. Portrete în timp : Oameni de teatru și film / Larisa Ungureanu. – Chișinău : Lumina, 2012. – 104 p.

Ediția conține douăzeci de portrete de creație ale oamenilor de teatru și film din Republica Moldova și de peste hotare. În prima parte a lucrării sunt incluși: Dumitru Caraciobanu, Ecaterina Malcoci, Mihai Volontir, Viorica Chircă, Filip Dascăl, Tatiana Băcescu, Nina Jucov, Nelly Cozaru, Angela Cărăuș, Arcadie Răcilă. Partea a doua cuprinde portrete de cineaști: actrița de film Maria Sagaidac și regizorii Emil Loteanu, Anatol Codru, Vasile Brescanu, Alecu Deleu, Octavian Grigoriu.

Partea a treia este un fel de „sinteză tematică” și înglobează portretele a patru personalități străine: dramaturgul Eugene Ionesco, actorii Alain Delon, Catherine Deneuve și Michele Placido.

La final sunt incluse date biografice referitoare la toate personalitățile incluse în carte.

Larisa UngureanuCoperta a patra a cărții găzduiește fotografia autoarei, o scurtă informație despre jurnalista, criticul de teatru și film, dr. în studiul artelor Larisa Ungureanu și referințe critice semnate de scriitorul Vlad Pohilă, criticul de teatru Liliana Popușoi, jurnalista Gutiera Postolachi.

Întreaga ființă a Larisei Ungureanu este artă și emoție, pentru că viața și-a dedicat-o pasiunii în care s-au regăsit visul, sublimul, creația, valoarea, autenticul. Nu-i plac epitetele, le-a folosit cu grijă în scrierile de teatru și film pe care le-a adus în dar publicului. Gutiera Postolachi, jurnalista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s