Muzeul ocupației sovietice din Chișinău

Recomandăm spre lectură un articol ce face referință la expoziția permanentă a ocupației sovietice alcătuită din peste 20 de mii de piese de muzeu.

1

Iată un fragment din articol:

De la etajul doi, scările ne duc în jos. Cu fiecare treaptă, adrenalina crește. Pereții se răcesc. „Ne-am gândit că, printr-un traseu mai lung, vizitatorul va reuși să vadă și să simtă mai bine evenimentele”, povestește locotenentul Alexandru Chirilenco, șeful Muzeului Militar din cadrul Centrului de Cultură și Istorie Militară.
La etajul întâi, odaia este dedicată organizațiilor antisovietice, începând de la organizația „Majadahonda” din anii ’40 și până la cele din perioada Mișcării de Eliberare Națională din anii ’90.
Fotografii. Scrisori. Documente. Persoane care în particular și-au arătat revolta față de regimul sovietic. Dosare. Extrase din dosare. Apoi alte scări. Toate vopsite în roșu și verde, ca și drapelul sovietic. Coborâm în subsol.

Pentru detalii, accesați sursa.

 

Sursa: BORTĂ, Victoria. Subsolul TERORII. Cum arată expoziția OCUPAȚIEI sovietice din Chișinău [online] [citat 4.05.2016]. Disponibil : http://www.ziarulnational.md/foto-subsolul-terorii-cum-arata-expozitia-ocupatiei-sovietice-din-chisinau/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s