Cosmosul ne cheamă de Ion Holban

cosmosul ne cheamaHolban, Ion. Cosmosul ne cheamă. – Chișinău : TEHNICA-INFO, 2013, 121 p.

Autorul cărții este Ion Holban dr. în științe fizico-matematice, autorul emisiunii radiofonice pentru elevi „Fizica în jurul nostru”, redactor-șef al revistei „Fizica și tehnologiile moderne”.

„Cartea este un cadou de excepție pentru Universitatea Tehnică a Moldovei în ajun de lansarea satelitului Republica Moldova și al întregului complex de dirijare și monitorizare a acestuia”

Pe prima pagină este o dedicație „În amintirea acad. Sergiu Rădăuțanu, primul rector al Universității Tehnice a Moldovei”.

Pictura pe coperta cărții se intitulează „Universul” și a fost realizată de Vitali Lukianeț.

În carte pot fi întâlnite numele unor personalități precum: Aurel David, Eugen David, Constantin Brâncuși, Eugeniu Grebenicov, Hermann Julius Oberth, Konstantin Țiolkovski, Robert Hutchings Goddard, Nicolae Donici.

De asemenea, în carte sunt incluse biografiile cosmonautului român Dumitru Dorin Prunariu, cosmonautului rus Vladimir Nikolaevici Dejurov și a cosmonautului american Frank Lee Culbertson, deținători ai titlului Doctor Honoris Causa UTM.

Ediția include și imagini color cu Aleea Cosmonauților de la UTM din Chișinău, sculpturile din cadrul parcului UTM (Cărturarul de Tudor Cataragă, Gânditorul de la UTM și Student utemist visând sateliți de Ion Zderciuc), imagini de la diverse evenimente din cadrul Universității Tehnice din Moldova.

Ediția face parte din Colecția „Chișinău” a Departamentului „Memoria Chișinăului” al BM „B.P. Hasdeu” și poate fi consultată la sediul departamentului sau în filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s