„Uşile Chişinăului: deschidere spre viitor” – expoziţie inedită în scuarul monumentului Ştefan cel Mare şi Sfânt

1La 27 septembrie 2016, în contextul marcării Zilelor Europene ale Patrimoniului şi în ajunul Zilei oraşului, în scuarul Ştefan cel Mare a fost inaugurată expoziţia, „Uşile Chişinăului: deschidere spre viitor”, autorul acestui proiect este Anetta Dabija, o tânără pasionată de  stilurile arhitecturale ale ușilor încadrate în edificiile de epocă, atestate în centrul istoric al Chișinăului.

Autoarea spune că proiectul a luat naștere dintr-o mare pasiune a sa pentru centrul istoric al Chișinăului și pentru clădirile vechi: „Ușile sunt o formă de patri­mo­niu apa­rent dis­cretă, dar în ace­lași timp fermă. Prin felul în care sunt cre­ate vedem iscu­sința și măies­tria ieșită din comun a meș­te­șu­ga­ri­lor din tre­cut sau o parte impor­tantă a ope­rei unui arhi­tect, care se păs­trează și de-a lun­gul a zeci de ani”.

Departamentul Memoria Chişinăului nu putea să nu atragă atenţia la fotografiile originale expozitieşi articolele interesante despre istoria oraşului şi personalităţile mai puţin cunoscute, care au contribuit la dezvoltarea lui, de pe blogul Anettei Dabija savechisinau.wordpress.com, astfel am făcut cunoştinţă cu Anetta nu doar virtual, ci şi în realitate. Nu demult am fost vizitaţi de tânăra blogeriţă, care ne-a povestit despre pasiunile ei, proiectele de viitor, dar şi prin ce anume o atrage oraşul vechi. Suntem foarte bucuroşi de această întâlnire şi sperăm la o colaborare pe viitor.

Expoziţia „Ușile Chișinăului: deschidere spre viitor” va putea fi admirată în scuarul monumentului Ştefan cel Mare ţi Sfânt până la sfârșitul lunii octombrie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s