Leonid Bujor: Chişinău în inima mea

Departamentul Memoria Chişinăului vă recomandă spre lectură o nouă lucrare intrată recent în colecţia Chişinău.

bujBujor, Leonid. Chişinău în inima mea / Leonid Bujor. – Chişinău : Prut Internaţional, 2016. – 272 p. – Texte în limba rom., rusă. – Bibliogr. : p. 231-237.

Volumul Chişinău în inima mea a fost editat către aniversarea a 580-a de la prima atestare a oraşului Chişinău. Cartea este structurată în trei părţi şi nu este o lucrare ştiinţifică, dar este un omagiu adus iluştrilor cărturari din secolele XVII-XX care au scris despre Chişinău (Dimitrie Cantemir, Miron Costin, Ştefan Ciobanu, Alexandru Boldur, Nicolae Iorga ş.a.).

Prima parte a lucrării Pagini din istoria Chişinăului relatează despre prima atestare documentară a Chişinăului şi primele menţiuni ale localităţilor din preajma oraşului care mai târziu au devenit cartiere sau sectoare a Chişinăului.

Partea a doua a lucrării Sectorul Centru în mass-media scrisă (2000-2004) însumează interviur, articole, consemnări despre activitatea Pretuii Centru a municipiului Chişinău.

În cea de-a treia parte Participarea la alegirile locale din iunie 2007 pentru funcţia de primar general al Chişinăului sunt incluse articole, opinii, comentarii ale jurnaliştilor, analiştilor politici şi colegilor referitor la participarea lui Leonid Bujor în calitate de candidat la funţia de primar general al oraşului Chişinău.

În anexe lucrarea conţine cinci documente istorice de la prima atestare documentară a oraşului Chişinău şi primele menţiuni documentale ale satelor Schinoasa şi Hruşca care erau învecinate cu oraşul.

Cartea este adresată tuturor celor interesaţi de istoria oraşului Chişinău, locuitorilor sectorului Centru, precum şi persoanelor care au activate sau activează în acest sector.

Volumul de faţă a fost lansat în cadrul priorităţii anului 2016, aniversarea a 580-a de la prima atestare documentară a capitalei cu genericul CHIȘINĂU – COMORI ASCUNSE: Surprindem arhitectura și viața urbană, la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, filiala a Bibliotecii %d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82-322Municipale „B.P. Hasdeu”.

%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82-320%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82-321

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s