Biblioteca „Târgu-Mureș” black and white

Propunem atenției Dvs încă o găselniță din Arhiva Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, ce se incadrează perfect în Campania BM black and white, două fotografii alb-negru realizate în anii ’90 în fața Bibliotecii „Târgu-Mureș” (filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”).

Fotografiile sunt o mărturie a inaugurării Bibliotecii „Târgu-Mureș”, în cadrul solemnității prilejuite de Ziua Limbii Române, în baza unui acord de colaborare semnat de Lidia Kulikovski, pe atunci director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” și Dimitrie Poptămaș, pe atunci directorul Bibliotecii Județene Mureș. La ceremonia de inaugurare au participat personalități marcante din Republica Moldova și România. Panglica inaugurală a fost tăiată de ex-primarul general Serafim Urechean și Ambasadorul României la Chișinău Marcel Dinu. În fotografii se observă prima fațada a Bibliotecii și diverse personalități Iulian Filip, Serafim Urechean, Claudia Șatravca (ex-director al Bibliotecii „Târgu-Mureș”), Elena Căldare (ex-director al Bibliotecii „Alba Iulia”) ș.a.

Evenimentul a fost reflectat de către importante mass-media din Moldova și România, filmul documentar „Inaugurarea Bibliotecii Târgu-Mureș”, realizat de Nicolae Băciuț, a fost prezentat la TVR1, Antena 1, TV Târgu-Mureș și Moldova 1.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s