Vizită de lucru la Bibliotecile Condrița, Ghidighici și Cricova

Pe data de 5 mai în cadrul Proiectului Descoperă localitatea ta prin QR code Eugenia Butnaru, șef oficiu DTI, BM, a făcut o vizită la  bibliotecile participante la acest proiect Condrița, Ghidighici și Cricova pentru monitorizare şi pentru a vedea implementarea proiectului.

La bibliotecile din Condriță și la Ghidighici, împreună cu bibliotecarele a stabilit care obiective turistice să le descrie.

În localitatea Condrița bibliotecara și-a propus să pregătească textul despre Manastirea Condrița, Muzeul de la prisacă și casa criticului literar Ion Ciocanu. Primarul localității susține acest proiect de instalare a plăcilor cu Qr code în sat.

La Ghidighici bibliotecara a pregătit informații inedite despre Monumentul eroilor și Gimnaziul localității. Dna Ludmila urmează sa vorbească cu pribibliotecamarul cu privire la permisiune de a instala placuțele.

La Cricova primarul  dar și preotul bisericii din oraș sunt dispusi sa colaboreze cu biblioteca cu mare placere. Dna Tamara Lari deja a elaborat descrierile monumentelor și le-a transmis spre redactare la Departamentul Memoria Chișinăului, coordonar al proiectului.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s