Prima sesiune Skype în cadrul proiectului Descoperă localitatea ta prin Qr code

18641988_1318211088247991_763088926_oÎn cadrul proiectului “Descoperă localitatea ta prin Qr code” pe data de 16 mai 2017 coordonatorul proiectului Taisia Foiu și instructorul Eugenia Butnaru a organizat sesiunea skype cu bibliotecile din Cricova, Orhei, Hâncești, Ghidighici.

Agenda acestei sesiuni Skype a inclus discuții privind activitățile realizare în prima etapă a proiectului:

  1. Pregătirea textelor despre obiectivele turistice care prezintă interes şi expedierea la DMC pentru redactare. După ce textul va fi redactat, ajustat și aprobat spre publicare, el va fi retrimis și veți putea trece la etapa 2 – crearea QR codului.
  2. Crearea QR cod şi expedierea la DMC pentru fabricarea plăcilor

Pentru a crea QR-codul utilizați serviciul qrstuff.com. Alegeți opțiunea Text, includeți textul și generați codul. După ce codul este creat, îl salvați în jpeg/jpg/png și îl trimiteți la DMC.

S-au discutat problemele cu care s-au confruntat participanții. O componentă importantă a proiectului este stabilirea legăturilor cu APL, obținerea permisiunii de a plasa placa cu QR-cod în localitate. Din discuția cu bibliotecarele s-a constatat că primarii localităților au dat acordul la plasarea plăcilor cu Qr codul, însă primarul din Ialoveni a cerut o scrisoare de confirmare de la Biblioteca Municpală. Administrația Bibliotecii Municipale va pregăti scrisoare de intenție și o va transmite în bibliotecile respective.

S-au discutat încă o dată și au fost reamintite sarcinile pentru pasul următor – crearea QR cod.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s