70 de aplauze pentru Ninela Caranfil

Aniversări 2017

La 17 iunie 2017 renumita actriţă a Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” Ninela Caranfil împlineşte frumoasa vârstă de 70 de ani, cu această ocazie îi urăm multă multă sănătate, multe roluri şi proiecte deosebite, doar prieteni de nădejde şi un sincer La mulţi ani! din partea Departamentului Memoria Chişinăului şi a întregii Biblioteci Municipale “B.P. Hasdeu”.

Ninela Caranfil a jucat în toate spectacolele montate după dramaturgia lui Dumitru Matcovschi: „Tata”, „Abecedarul”, „Pomul vieții”.
A interpretat roluri principale în mai multe spectacole, cum ar fi: „Zăpezile de altă dată” (2005) de Dumitru Solomon în regia lui Emil Gaju, avându-l ca partener pe actorul Nicolae Darie, un spectacol care s-a bucurat de succes la public. Ninela Caranfil a jucat magistral rolul Mme Lazici din spectacolul „AFEB” de Branislav  Nušić (1997, regizor Veniamin Apostol). Tot aici mai aminim și de spectacolul „Actrițele” de Josep Maria Benet i Jornet, unde a jucat alături de Dina Cocea și Anișoara Bunescu.
Ninela Caranfil joacă roluri în repertoriul curent al Teatrulu Național „M. Eminescu”.
În spectacolele: „Peppi Ciorap Lung” de Astrid Lindgren, „Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, „Casa de pe graniță” de Slavomir Mrożek, „Prințesa Lia Salvează Împărăția” de Dumitru Crudu ș.a.
Ninela Caranfil a jucat și în spectacole radiofonice: „Maria” de V. Malev, „Divorț în casă nouă” de A. Marinat, „Biserica albă” de Ion Druță ș.a.
Este autoarea a două cărți: „Tăcerea de până la cuvânt” și „Nebănuita forță a scenei”,
inclusiv 2 CD-uri: „Dorul infinitului din noi” – cu poezie românească și „Ruga” – o selecție din Psalmii lui David.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s