Noi apariţii către jubileul bibliotecii

Astăzi, 19 octombrie 2017, Biblioteca Muncipală „B.P. Hasdeu” împlineşte 140 de ani. Către această aniversare au fost elaborate două volume noi: Chişinău: Bulevarde, străzi, pieţe, parcuri: Ghid enciclopedic şi Chişinăul în teatru. Ambele sunt continuare a proiectelor editoriale de cercetare şi promovare a patrimoniului local ale Departamentului „Memoria Chișinăului”.

Volumul Chişinău: Buleverde, străzi, pieţe, parcuri: Ghid enciclopedic include 807 denumiri de buleverde, străzi, pieţe, parcuri cu informaţii privind denumirile anterioare ale străzii; localizarea străzii; scurt istoric; monumente, plăci comemorative amplasate pe stradă; adrese utile; rute de transport public urban, dar şi decizii ale Primăriei cu privire la data denumirii ori redenumirii străzii. Volumul este completat cu următoarele anexe utile: Denumiri de străzi vechi şi noi; Străzi noi apărute după 1989; Lista monumentelor şi plăcilor comemorative; Denumirea străzilor repartizate după subiecte; Dimensiunea străzilor ş.a.

Volumul Chişinăul în teatru, este o continuare a proiectelor de identificare a Chişinăului în diverse creaţii artistice ca: Chişinăul în literatură, Chişinăul în pictură.

Chișinăul în teatru conține spectacolele montate pe scena teatrelor din Republica Moldova în care este reflectată imaginea Chișinăului. Fiecare spectacol descris conține titlul și autorul piesei montate, data și anul premierei, conținutul pe scurt al spectacolului (sinopsis), fragmente din piesă (se fac excepții, când lipsește textul piesei), care să confirme că acțiunea se desfășoară la Chișinău, echipa de creație, distribuția și aprecieri critice. Lucrarea mai include și câteva interviuri realizate cu regizorii şi dramaturgii în piesele cărora locul desfășurării acțiunii are loc în Chișinău. Cartea este completată cu lista spectacolelor montate în teatru, numele dramaturgilor care au semnat piesele, cât și a regizorilor care le-au montat.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s