Licurici septuagenar

Cărți noi în Colecția „Chișinău”

LicuriciLicurici septuagenar: Incursiune istorico-bibliografică (1945-2015) / concepția: Titus Bogdan Jucov, Ion-Gheorghe Șvitchi ; resp. ed.: Victoria Cazacu, Ion-Gheorghe Șvitchi ; biogr.: Sabina Dodul. – Chișinău: UNITEM, 2017. – 240 p. – (Colecția UNITEM; 15). – ISBN 978-9975-9821-7-7.

Volumul reprezintă o selecție de articole consacrate Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” la 70 de ani de activitate. Lucrarea conține articole despre activitatea teatrului în perioada 1945-2015 semnate de personalități precum Alexandru Grecu, Mihai Cimpoi, Claudia Balaban, Constantin Iliinschi ș.a. Se prezintă activitatea Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” în cadtul festivalurilor internaționale, Galei Premiilor UNITEM, Gala Internațională a Teatrelor de Păpuși. Un articol aparte este consacrat teatrului ca creație colectivă urmat de câteva interviuri cu Titus Bogdan Jucov, regizor de tearu, director.

001Repertoriul Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” este redat amănunțit în perioda anilor 1945-2015. Volumul se încheie cu o bibliografie selectivă a activității teatrului pe parcursul celor  70 de ani de activitate. Au fost folosite fotografii din diferite spectacole montate pe scena teatrului în diferite perioade.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s