În premieră – „Talciok (științific”)

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a organizat un eveniment inedit, numit „Talciok (științific”). Aici, în incinta bibliotecii, la parter, și-au prezentat pe data de 29 ianuarie curent, realizările anului 2018 bibliotecarii care explorează, perseverează, comunică realizările lor științifice, cei care au înregistrat rezultate în  activitatea de cercetare, în studii biblioteconomice, bibliografice, critic-literare, cât și realizări în domeniul formării capacității profesionale și creative, necesare pentru realizarea misiunii Bibliotecii Municipale.

Secția Memoria Chișinăului (SMC) a prezentat la „Talciok-ul (științific”) o largă gamă de produse, elaborate în anul 2018:

  • Bibliografii
  • Monografii bibliografice
  • Ghid-enciclopedic
  • Culegeri de articole
  • Cercetări
  • Cataloage
  • Calendare

Către acest eveniment inedit, care a decurs într-o atmosferă plină de veselie și bună dispoziție, au fost elaborate și cu mult drag prezentate publicului, infografice care ilustrează prin cifre, activitatea SMC. Au avut succes jocurile creative, inspirate din publicațiile editate pe parcursul anului.

În cadrul evenimentului a fost desfășurată pentru prim oară „Piața de idei”, în cadrul căreia SMC a propus cinci idei (patru idei în baza unei singure cărți „Chișinău 1918”, ghid-album al orașului, autor R. Osadcenco).  Ideile propuse au impresionat publicul prin originalitate și creativitate și s-au vândut la cel mai bun preț!

La final, participanților le-au fost conferite titluri-insignă celor mai activi bibliotecari din ariile de inovare, știință, cercetare, formare, editorial. Colaboratorii Secției Memoria Chișinăului au primit tutlul „Cercetător al anului 2018”.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s