Serviciul BiblioTur continuă…

Astăzi, la mijlocul lunii februarie a fost o zi minunată pentru o excursie prin parcurile capitalei. Excursia a fost organizată pentru elevii Centrului de Excelentă în Medicină și Farmacie „R. Pacalo”, însoțiți de către profesoarele Ana Doca și Tatiana Dumitraș.

Ghidul Ludmila Odobescu, Filiala „M. Drăgan” a început excursia cu o mică introducere – câteva date generale din istoria Chişinăului, semnificaţia denumirii capitalei noastre.  Tradițional, fiecare excursie din cadrul Serviciului BiblioTur, se începe cu istoria clădirii Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” (fostul hotel „Suisse”).

Excursanții au aflat despre istoria Grădinii Publice „Ştefan cel Mare și Sfânt” şi a Parcului Catedralei „Naștera Domnului”. Toţi participanţii cu plăcere au ascultat istoria Catedralei şi a Clopotniţei Memoriei, au aflat de ce  Arcul de Triumf este numit şi Porţile Sfinte, câte arcuri au fost cândva în Chișinău, de ce monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt e numit uneori, în glumă, „călător” și alte lucruri interesante. Studenții au fost impresionați de legenda leilor, de secretul bustului marelui poet Mihai Eminescu din Aleea Clasicilor – căutând unghiul de vedere ideal pentru a vedea profilul sculptorului Lazar Dubinovschi etc.

A fost o surpriză plăcută că unii excursanți lângă bustul lui M. Eminescu au declamat poeziile marelui poet national și au cântat cântece pe versurile lui.

Lângă bustul lui A. Pușkin, la fel, au fost recitate poeziile marelui poet rus în limba originală.

Excursia s-a scontat cu impresii frumoase, cunoştinţe noi și dorința de a merge în excursiile pe alte itinerare în cadrul serviciului BiblioTur pentru afla lucruri noi despre Chișinău.

Taisia Foiu, șef Secției „Memoria Chișinăului”, coordonatorul serviciului

52382788_765543880468710_2824455482662453248_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s