Despre blog

Blogul „Chişinău, oraşul meu”

Blogul „Chişinău, oraşul meu” – primul blog al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” şi unul din primele bloguri specializate dedicat oraşului Chişinău, reprezintă o resursă relevantă despre şi pentru comunitatea chişinăuiană. Acesta a fost creat în 2007 de către Centrul de Informare şi Documentare „Chişinău” (actualmente Sectia „Memoria Chişinăului”), din cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, în scopul salvgardării informaţilor inedite referitoare la Chişinău şi chişinăuieni. După cum este menţionat şi în antetul blogului în interior se regăsesc informaţii despre oraş, materiale cu caracter general, date despre personalităţile marcante care au trăit, activat sau vizitat Chişinăul, liste bibliografice, curiozităţi din istoria şi viaţa contemporană a capitalei, fotografii de epocă ş.a.

Tipurile de conţinuturi postate pe blog se deosebesc după tematică, structură şi limbă. Tematicile abordate variază făcând referinţă la diverse domenii precum: istorie, arhitectură, cultură, muzică, arte plastice, sport, literatură, geografie, religie, pedagogie, dans, film, turism ş.a. Structura postărilor variază de la cele ce includ doar text, sau doar imagini, la cele mixte. Textele sunt în limbile română, rusă şi engleză.

Informaţia preluată include, în scopul protejării dreptului de autor, numele autorului, data şi sursa iniţială a postării, iar în unele cazuri link-ul.

Cel mai mare volum de informaţie se referă la următoarele tematici:

–          Istoria oraşului (361)

–          Străzile Chişinăului (238)

–          Personalităţile chişinăuiene (216)

–          Instituţii chişinăuiene (145)

–          Imagini istorice (71)

–          Arhitectura Chişinăului şi istoria clădirilor (65)

–          Parcuri, zone verzi din Chişinău (53)

–          Monumente (49)

–          Primari ai Chişinăului (46)

–          ş.a.

5 thoughts on “Despre blog

  1. Frumoasa initiativa a Bibliotecii Municipale de a promova acest oras frumos. Am fost in doua ocazii la Chisinau pentru mai multe zile (interes de servici) si chiar am fost placut surprins de locurile si oamenii din oras. Pentru viitoarele vizite in Chisinau am gasit prin acest blog o sursa sigura de informare. Mult succes in continuare! Cu respect : ing. Antonie Fanica

    Liked by 3 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s